sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Viata pe alta planeta in sistemul nostru solar

Oamenii de stinta considera ca, in urma cu mult timp, in sistemul nostru solar a mai existat o a 10 planeta, pe numele ei Faeton. In consolidarea acestei teorii, aduc la lumina o veche legenda grecesca.Originea legendei tesute in jurul lui Faeton si a fatalei sale escapade pare sa duca departe, spre vremuri mitice: inca din tinerete, Faeton s-a straduit din rasputeri sa deprinda mestesugul conducerii carului, caci el voia sa fie asemenea tatalui sau divin, Helios, care strabatea zi de zi firmamentul cu carul sau de foc, avand astfel grija sa pastreze ritmul timpului pe Pamant.In schimb, Epafos, unul dintre fii lui Jupiter, il lua in ras pe acest adolescent, punand la indoiala originea lui divina. Pentru a pune capat tuturor dusmaniilor, Faeton i-a cerut permisiunea tatalui sau sa conduca timp de o zi carul  de foc.
S-a intamplatceea ce trebuia sa se intample: de cum au simtit ca cel care conducea atelajul nu era stapanul lor, caii au parasit bine randuitele trasee ceresti ale timpului si spatiului. Carul de foc s-a apropiat prea mult de unele constelatii, cum ar fi Leul, Racul, Bootes si Scorpionul, incingandu-le atat de tare, incat acestea au scapat din rosturile locurilor mostenite in Univers.Faeton isi cauta salvarea in apropierea de Pamantului, ceea ce a decclansat o caldura cumplita pe planeta noastra. Fauna si flora au fost parjolite, Pamantul era in flacari. In cele din urma, zeii pamanteni l-au chemat in ajutor pe Jupiter, care a aruncat trasnetul asupra carului de foc. Faeton si-a pierdut echilibrul, s-a prabusit si a murit. Pamantul si-a revenit cu greu. Pana la urma, Jupiter a adus din nou ordinea pe Pamant si pe bolta cereasca, iar indurelatul Helios si-a reluat menirea de conducator al carului.Nota: Sa fie oare aceasta intamplare petrecuta in epoca dinozaurilor?


            Ce ne spune stiinta de azi, despre aceast mit!

Sa pornim pur si simplu de la faptul ca laguna dintre Marte si Jupiter, lipsita de logica in acceptia multor oameni de stiinta, de la inceputurile astronomiei si pana astazi, ar fi fost completata de o a zecea planeta, numita Faeton. Teoretic, acest lucru este perfect posibil, caci exista unele teze de necombatut referitor la Faeton, plauzibile prin calculul prin baza valorilor astronomice empirice-numai ca ele nu pot fi demonstrate la actualul nostru nivel stiintific- cel putin, nu deocamdata. Faeton, aflat la o distanta de 350-400 mil. km departare de Soare si plasat, ca ordine de marime, intre Marte si Jupiter, ar trebui sa fie mai batran ca Pamantul; el s-ar afla inca in interiorul asa-numitei centuri a vietii din sistemul nostru solar, in care- prin comparatie cu Pamantul- exista biosfera, asadar, se poate dezvolta viata. Se poate, prin urmare, imagina ca pe Faeton a existat, cu mult timp inaintea de aparitia Pamantului, o viata extrem de dezvoltata si inteligenta, inzestrata cu cel putin toate tehnologiile cunoscute noua, mergand pana la calatorii spatiale, precum si, probabil, cu un nivel de cunostinta mult mai inalt.



"Ar trebui insa observat ca doar acolo unde nu am putut constata o armonie desavarsita, precum intre Jupiter si Marte am descoperit necesitatea prezentei aproape certe a unui corp ceresc....."
                                                        J. Kepler

1 comentarii:

LeadGeneration33 spunea...

in cele din urma mai sunt multe de care nu stim..

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...